Bereid een bouillon van 1? liter water en de bouillonblokjes (moet sterk zijn) of gebruik dezelfde hoeveelheid zelfgetrokken bouillon. Versnipper de ui in een brede pan met een klontje boter en laat zachtjes fruiten. Voeg de rijst toe en al roerende meefruiten. Na een paar minuten met de wijn afblussen. Voeg bij beetjes de bouillon toe: wacht altijd dat het vocht opgenomen is voordat je meer bijschenkt. Blijf roeren en let vooral op dat rijst op de bodem niet aanbrand. De rijst is in gemiddeld 20 min. gaar. Laat even van het vuur af nagaren met deksel erop en een klontje boter erin. Versnipper intussen de knoflook en doe deze in een koekenpan. Snij de champignons in dunne plakjes en voeg ze aan de knoflook toe. Strooi wat zout erover en besprenkel met olijfolie e.v. (wees vooral niet zuinig!) Zet op matig vuur en laat zachtjes bakken; blus na 5-7 min. af met de wijn. Voeg na 15 min. de risotto toe laat alles even sauteren en bestrooi met vers gehakte peterselie. Serveer met geraspte kaas (Parmigiano Reggiano of Grana Padano).
Risotto Met Champignons is een recept van Smulweb.nl