Risotto

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng bouillon en wijn in een steelpan op middelhoog vuur zachtjes aan de kook Verhit olijfolie en boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uisnippers glazig Voeg de rijst aan het uimengsel toe en bak al roerend 1 minuut. De rijst moet glanzend worden Voeg langzaam 1 kop bouillon aan de rijst toe en roer tot alle vloeistof is opgenomen Herhaal dit, maar voeg meer bouillon toe nadat de vloeistof is opgenomen Blijf bouillon toevoegen tot de risotto zacht en romig is Als U meer vloeistof nodig hebt, verhit dan nog wat extra bouillon of water De rijstkorrels van de risotto moeten stevig maar zacht zijn Roer als de rijst bijna gaar is de parmezaansekaas* erdoor en de peper *bewaar nog wat schaafsel voor de garnering

Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept