-verhit de helft van de olijfolie en fruit er de ui en de knoflook glazig in -voeg de rijst toe en roer alles dooreen -breng de bouillon in een andere pan tegen de kook -schep een scheut bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen -blijf de bouillon soeplepel per soeplepel al roerend toevoegen en blijf roeren tot de rijst gaar is -roer de boter en de parmezaanse kaas erdoor en strijk de rijst uit over een braadslee en laat hem afkoelen -doe de basilicumblaadjes in een foodprocessor, voeg de rest van de olijfolie toe en draai tot een dikke groene saus -schep deze door de afgekoelde risotto en breng op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper -laat minstens 2 uur staan (liefst 1 nacht) - verdeel de rijstmassa in 12 a 14 gelijke porties en rol er balletjes van -snij de Gorgonzola in 12 a 14 gelijke stukjes en druk telkens een stukje in het midden van de balletjes -rol de balletjes weer mooi rond -rol de balletjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en dan door het broodkruim -verhit de plantaardige olie in een frituurpan en bak de balletjes (enkele per keer), in 3 min mooi goudbruin -laat ze uitlekken op keukenpapier
Rijstballetjes Met Gorgonzola En Basilicum is een recept van Smulweb.nl