Breng de bouillon aan de kook en laat hierin de gedroogde paddestoelen 10 min. trekken. Schep de paddestoelen uit de bouillon en snijd ze fijn. Pel en snipper het sjalotje. Smelt de boter in een ruime hapjespan met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje ca. 2 min. Schep de rijst erbij en roer kort tot de rijstkorrels glanzen. Giet in een keer de bouillon erbij en roer de fijngesneden paddestoelen erdoor. Laat de rijst op laag vuur zonder deksel in ca. 20-25 min. gar worden en giet halverwege de kooktijd de wijn erbij. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak op hoog vuur de paddestoelen snel gaar in ca. 3 min. Roer voorzichtig de room en de peterselie door de rijst en laat het geheel nog ca. 1 min. pruttelen. Schep de risotto in warme diepe bordjes en verdeel de gebakken paddestoelen erover. Maal er wat zeezout en zwarte peper over en serveer direct.