Saffraanrisottosalade Met Gegrilde Groenten

2
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de oregano door 2 el. olie en wentel de gesneden groenten erdoor. Verhit in een kookpan met dikke bodem 1 el. olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en roer tot deze glazig ziet. Voeg de wijn toe en laat deze al roerend op laag vuur volledig door de rijst opnemen. Breng intussen de bouillon met de saffraan tegen de kook aan en laat de saffraan even trekken. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe, blijf regelmatig roeren en laat het steeds zachtjes kokend door de rijst opnemen. De totale kooktijd is ca. 20 minuten. roer als de rijst net gaar is de boter erdoor. Verhit intussen de grillpan. Grill de venkel en lente-ui eerst ca. 2 minuten. Keer ze regelmatig en leg vervolgens de courgette en scampi erbij. Keer alle groenten regelmatig en grill ze in ca. 5 minuten knapperig en gaar. Bestrooi met zout en peper. Grill tot slot de roodlof heel kort om de knapperigheid en kleur te bewaren. Schep de risotto op warme borden en verdeel de groenten eromheen.

Saffraanrisottosalade Met Gegrilde Groenten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraanrisottosalade met gegrilde groenten, scampi en rucol
Bekijk recept