Verhit de boter in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de paddestoelen ca. 5 min. op hoog vuur. Schenk er 1/2 dl wijn bij,stoof de paddestoelen nog ca. 1 min en schep ze uit de pan. Bak de sjalotjes in de olie ca. 5 min. op zacht vuur, bak de knoflook ca. 1 min. mee. Roer de rijst erdoor tot alle korrels mooi glanzen. Schenk er 1 dl. wijn bij en laat dit door de rijst opnemen. Meng de basis voor champignonsoep met 1 liter kokend water. Voeg al roerende in delen de champignonsoep bij de rijst, voeg pas weer nieuwe soep toe als de vorige door de rijst is opgenomen. Kook de rijst al roerende gaar in ca. 20 min. Roer op hetblaatst de paddestoelen en doperwten erdoor en laat de rijst nog ca.5 min. zachtjes koken. Roer de koffiemelk erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de kaas.