Gevulde Vleestomaten

4
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de kapjes van de tomaten en laat de kroontjes zitten. Hol de tomaten voorzichtig uit en snij het vruchtvlees klein. Bestrooi de binnenkant met zout en laat de tomaten omgekeerd uitlekken. Verwarm de bouillon en leg de saffraandraadjes erin. Verhit de olie en bak hierin zachtjes de sjalotjes en de helft van de knoflook ? 3 min. Voeg de rijst toe en bak deze ? 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg in de delen al roerend de wijn en dan de bouillon toe en laat de korrels het vocht steeds eerst opnemen, voordat u het volgende deel toevoegt. Verwarm de oven voor op 180? C. Meng de citroenschil met de peterselie en de 2e helft van de knoflook. Breng de risotto op smaak met zout en peper en roer er de boter en de helft van het peterseliemengsel door. Vul de tomaten met de ristotto. Meng de kaas met de rest van het peterseliemengsel en strooi dit over de tomaten. Leg de kapjes op de tomaten, zet ze in de ovenschaal en bak de tomaten in ?

30. min. gaar en zacht.

Gevulde Vleestomaten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Tomatentian
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept