1 Snij de spek in kleine stukjes. Snij de ui, prei en wortel in kleine stukjes.
2 Bak het spek 5 minuten in een braadpan. Doe vervolgens het hertenvlees(bestrooid met peper en zout) erbij en bak dit bruin.
3 Blus af met de wijn en wildfond en breng aan de kook.
4 Doe de groenten, jeneverbessen, peperkorrels, rozemarijn en knoflook erbij. Laat dit op half vermogen 2 uur pruttelen. Doe 3 kwartier voor het einde de ontbijtkoek erbij.
5 Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Zet deze met koud water en zout op. Snij de knolselderij in grove stukken en doe deze erbij als de aardappelen 10 minuten koken. Kook de aardappelen 20 a 25 minuten.
6 Stamp de gekookte aardappelen en knolselderij fijn, voeg de nootmuskaat en boter toe en breng op smaak met peper en zout.
7 Verwarm de oven op 175°C. Zet kleine ovenschaaltjes omgekeerd op een bakplaat en smeer ze in met boter. Smeer ook de wontonvelletjes in met boter en leg op ieder schaaltje 2 wontonvellen(in elkaar drukken).
8 Bak de wontonvellen in 10 minuten bruin in de oven.
9 Pel de sjalotten en snij ze in kwarten. Bak de sjalotten met de paddenstoelen(grof gesneden) in boter en breng op smaak met peper en zout. 1
0Serveren: doe op het bord een schep van de puree. Zet daarop het wontonbakje. Vul met de hertengoulash en als laatste de gebakken paddenstoelen.
Stoofschotel Van Hert Met Eekhoorntjesbrood En Selderijpuree is een recept van Smulweb.nl