Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Voeg nu de fijngehakte uien, knoflook, wortels, paprika, kipfilet en chorizo toe en bak ze op hoog vuur ongeveer 3 minuutjes, zonder dat de ui verkleurt. Zet het vuur nu iets lager en doe de rijst er droog bij, zorg dat de olie blijft bruisen en roer het goed om met een houten lepel. Bak de rijst op deze manier ongeveer 3-4 minuutjes totdat ie glazig ziet. Voeg nu de martini/witte wijn en het saffraanmengsel toe, goed roeren en wachten totdat het verdampt is. Nu komt de risotto-methode, voeg constant net zoveel bouillon toe dat de rijst precies onder staat, roer het af en toe door. Voeg opnieuw bouillon toe wanneer de vorige portie bijna is verdampt. Voeg na 15 minuten de garnalen toe, en 5 minuten daarna de inktvisringen en doperwten. Bereid ondertussen de mosselen door ze in een grote pan met wat water en witte wijn te verwarmen, doe de deksel erop, en haal na zo′n 5 minuutjes de mosselen die open zijn eruit, gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Hak de peterselie fijn en roer die door de paella. Leg de mosselen nu bovenop de paella, zet het vuur uit, doe de deksel erop en laat het zo′n 4 minuten nagaren. Al met al moet de rijst ongeveer 25-30 minuten koken. Als blijkt dat je niet genoeg bouillon hebt, kun je de rijst ook aanlengen met extra kokend water.