Week de gedroogde porcini 15 minuten in warm water of totdat ze mooi zacht zijn geworden. Giet ze daarna door een zeef af (soms zit er wat zand in het water) en snijd ze iets kleiner. Zet een voorverwarmde pan op de sudderplaat en verwarm daarin de olie. Fruit de gesnipperde ui in de olie totdat deze wat zachter is en bak ook de knoflook even mee. Voeg dan de paddenstoelen, de afgegoten porcini en de tijmblaadjes toe en bak deze even mee. Bestrooi met zout en peper, en roer de citroensap erdoor. Doe de risottorijst bij de paddenstoelen en schep deze goed om totdat alle rijstkorrels met een laagje olie bedekt zijn. Giet, al roerend, eerst de wijn en dan de bouillon erbij. Zodra het gerecht aan de kook is, zet je de afgesloten pan ongeveer 25 minuten in de kookoven (of tot veel van het vocht geabsorbeerd is). De risotto is gaar als het midden van de rijstkorrel nog een beetje stevig is. Het gerecht moet wat papperig blijven. Bestrooi voor het serveren met de parmezaanse kaas en wat peterselie. Tip: Gewone paddenstoelen veeg je schoon en daarna snijd je ze met een mes wat kleiner. Heb je er echter oesterzwammen bij, scheur deze dan in stukken. Tip: Een mooie gele risotto krijg je door aan de warme bouillon een theelepel saffraandraadjes toe te voegen en samen even te laten staan.
Aga-recept: Paddenstoelenrisotto is een recept van Smulweb.nl