Risotto Alla Certosiani

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet 3/4 liter water op het vuur en trek hiervan samen met de peterselie, de prei, de sjalotjes en de laurier een groentebouillon. Breng de bouillon op smaak met zout. Snipper de andere sjalotjes, een aan blokjes gesneden aubergines en de knoflook en bak deze glazig in de olie. Voeg de bouillon toe en kook hierin de rijst. Als de rijst gaar is de overige boter en de fijngesneden bacilicumblaadjes toevoegen. De andere aubergine in dikke plakken (van ca. 2-3 cm.) snijden, de plakken uithollen met een parisienneboor (zo′n boor waarmee je bolletjes uit meloen steekt), en even blancheren. Snij van de paddestoelen, de prei en de rode paprika een zeer fijne julienne en bak deze ook even aan in een scheutje olie met een teentje knoflook. Vul de aubergineplakken met het gebakken mengsel, en smeer er een mengsel overheen van ei, paneermeel en de kaas. Gratineer de aubergine in een oven met veel bovenwarmte.

Risotto Alla Certosiani is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept