Herfst Risotto

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Ondertussen pel je de sjalot en snipper hem. Laat de olijf olie in de pan (ik gebruik altijd de wokpan) heet worden en fruit de ui zachtjes.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze mee op een laag vuur tot de korrels gaan glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot alle wijn is opgenomen.
- Schep nu met een soeplepel steeds 1 schep bouillon bij de rijst. Al omscheppend tot de bouillon volledig is opgenomen. Dan pas de volgende lepel. (Als de bouillon op is, kun je kokend water gebruiken) - Bak ondertussen de champignons in wat olijfolie in een andere koekenpan. Voeg zout en peper toe. Snijd het eekhoorntjesbrood in stukjes en bak even mee.
- Na ruim 20 minuten is de risotto gaar (proeven! Verschilt nog weleens per merk rijst). Voeg de paddenstoelen toe en de Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak nog zout en/of peper toe. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 2 minuten staan! Direct serveren en eten! Tip: Parmezaanse kaas vers raspen van een stuk, die geraspte uit die zakjes heeft weinig smaak.

Herfst Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Boswachter cupcake
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelen met tijm op toast
20 min
Bekijk recept
Kip in witte wijn-roomsaus met groentegarnituur
1 uur-
Bekijk recept