- Voeg de risottorijst toe en bak deze mee op een laag vuur tot de korrels gaan glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot alle wijn is opgenomen.
- Schep nu met een soeplepel steeds 1 schep bouillon bij de rijst. Al omscheppend tot de bouillon volledig is opgenomen. Dan pas de volgende lepel. (Als de bouillon op is, kun je kokend water gebruiken) - Bak ondertussen de champignons in wat olijfolie in een andere koekenpan. Voeg zout en peper toe. Snijd het eekhoorntjesbrood in stukjes en bak even mee.
- Na ruim 20 minuten is de risotto gaar (proeven! Verschilt nog weleens per merk rijst). Voeg de paddenstoelen toe en de Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak nog zout en/of peper toe. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 2 minuten staan! Direct serveren en eten! Tip: Parmezaanse kaas vers raspen van een stuk, die geraspte uit die zakjes heeft weinig smaak."},"recipeYield":"4 "}