• Leg de tomaten in de marinade van rode wijnazijn, olijfolie en wat peper en zout • Breng de bouillon tegen de kook aan • Zet intussen een grote pan op een matig tot hoog vuur en doe er de helft van je bouillon je basis risotto en twee derde van je tomaat erin. • Laat het onder voortdurend roeren aan de kook komen, zet het vuur laag en houd de rijst tegen de kook aan tot praktisch alle bouillon is opgenomen • Giet er met een soeplepel bouillon bij, wacht tot die is opgenomen en giet er dan weer een lepel bij. Je hebt misschien niet alle bouillon nodig. Pas op dat de rijst niet te gaar kook, controleer dat tijdens het koken, zodat je zeker weet dat de korrels hun vorm behouden, maar tegelijkertijd zacht en romig zijn. De textuur moet iets vochtiger zijn dan je zou denken • Zet de pan van het vuur, klop de boter en de kaas door de risotto • Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en roer die ook door de rijst • Proef en breng op smaak met zout en peper • Laat de risotto een minuut rusten
Risotto Met Tomaat En Basilicum is een recept van Smulweb.nl