Paprika-Risotto

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De rijst in een zeef onder stromend water schoonspoelen en laten uitlekken. De paprika′s halveren, zaad en lijsten eruit halen en de helften met de bolle kant boven onder de grill leggen tot ze bruin zijn. De schil eraf trekken en de helften in reepjes snijden. De tomaten onderdompelen in kokend water, ontvellen en in vieren snijden. In een braadpan de rookspekjes zachtjes uitbakken. De ui snipperen en in het vet fruiten. Eventueel wat olie toevoegen. De rijst toevoegen, knoflook erboven uitpersen er rijst al omscheppend licht laten kleuren. De paprika en tomaatstukjes toevoegen, 1/21 water erop schenken, omscheppen en aan de kook brengen. De rijst 10 minuten zachtjes koken, op een vlamverdeler zetten en in 10 minuten gaar maar nog een beetje vochtig laten worden. Met peper op smaak brengen.

Paprika-Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept