Zwarte Risotto

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De inktvis wassen en in ringen snijden, daarbij de inkt opvangen. In een mixer de inkt vermengen met wat visbouillon en aprt zetten. De uien in olijfolie en de helft van de boter goudbruin bakken. De inktvis toevoegen en enkele minuten mee laten meefruiten. De rijst erin doen en deze even aanbakken. De witte wijn toevoegen en op hoog vuur laten verdampen. Beetje bij beetje de (hete) visbouillon erbij schenken en 16 minuten tot 17 minuten zachtjes laten koken, nu en dan omroeren (als het vocht bijna is opgenomen, nieuwe bouillon toevoegen). Kort voor het einde van de kooktijd de inkt van de inktvis erbij doen. Van het vuur nemen en de rest van de boter en de Parmezaanse kaas erdoorheen roeren.

Zwarte Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenolijven
65 min-
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept