Koook de uien in 20 minuten gaar in water met zout. Laat ze afkoelen en hol ze dan voorzichtig uit met een lepel. Verhit olijfolie en rooster hierin de courgette en aubergineblokjes gedurende ongeveer 5 minuten. Maak een compote door 1 ei, 60 g gemalen oude kaas en 2 el broodkruim te mengen. Vul de uien met een mengsel van de courgette, de gehakte peterselie en de eiercompotte. Bestrooi de gevulde uien met broodkruim. Ontvel de tomaten en verwijder de zaadlijsten, bewaar alles. Snijd het vruchtvlees in blokjes en marinneer met de gesnipperde sjalot, de olijven, tijm en 3 el olijfolie. Kook de rest van de tomaat met de azijn, wijn en 1 el olijfolie gedrurende 10 minuten. Zeef de tomatenfond. Braand e uien met de groenteboullon 20 minuten in een oven van 200 graden. Meng de tomatenfond met de gemarineerde tomaat, verwarm lichtjes zonder te koken, voeg enetueel wat braadfond toe. Roerbak de spinazie kort en olijfolie, en serveer dit bij de gevulde uit met de tomaatsaus.
Gevu;de Ui Met Tomaat En Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)