Snijd de broccoli in roosjes en was hem. Blancheer de broccoli ca. 2 minuten in water met zout en laat ze uitlekken. Verhit 2 el olie in een kookpan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook en de ui glazig. Voeg de risotto toe en roer tot deze glazig ziet. Breng intussen de bouillon aan de kook. Voeg afwisselend een scheut rode wijn en bouillon toe aan de rijst en blijf regelmatig roeren tot het vocht is opgenomen. Blijf de wijn en bouillon steeds in lepels toevoegen en blijf roeren tot de risotto gaar is, maar nog iets beet heeft. Risotto mag lekker smeuig, maar niet papperig zijn. De totale kooktijd is ca. 20 minuten. Roer tenslotte de boter erdoor. Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan en bak de broccoli kort op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten uit de pan en houd ze warm. Verhit nog 1 el olie op hoog vuur en bak de paddestoelen eveneens kort, zodat ze niet te veel vocht verliezen. Breng op smaak met zout en peper. Server de broccoli en de paddestoelen bij de risotto.
Rodewijnrisotto Met Cantharellen is een recept van Smulweb.nl