Kabeljauw Uit De Oven Met Tahinsaus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak eerst de tahinsaus, kikkererwtensalade en saffraanrijst klaar, want de vis is zo klaar. Verwarm de oven voor op 220?C of gasovenstand

7. Verwarm in een koekenpan of een braadslee een bodempje olijfolie boven een hoog vuur. Bestrooi de kabeljauwfilets rijkelijk met zout en peper en leg ze met een hand in de pan, met het vel naar boven, terwijl u met de andere hand de pan schud om aanbakken te voorkomen. Laat ze in 1-2 minuten dichtschroeien. Draai de vis dan voorzichtig om met een spatel en zet hem dan 5-8 minuten in de oven. Als hij gaar is, moet het vlees gemakkelijk loslaten en helemaal wit zijn. Als het nog een beetje doorschijnend is, moet het nog even langer koken. Voeg de laatste halve minuut de tahinsaus toe om op te warmen. Leg de vis vervolgens op warme borden en schep de saus eroverheen, (eventueel) gevolgd door de peterselie en strooi er een paar zaadjes overheen. Geef er een kikkererwtensalade en saffraanrijst bij met een citroenschijfje.

Kabeljauw Uit De Oven Met Tahinsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Köfte en tahinsaus met pistachenoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Seniyeh
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hummus
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Baba Ganouj
20-30 min -
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept