-verhit de helft van de olie en fruit de ui glazig -strooi de kummel en kurkuma erbij en laat 1 minuutje mee fruiten al roerend -doe het gehakt erbij en braad al omscheppend met een vork 10 minuutjes -kruiden met wat zout -de pan van het vuur nemen en de gehakte peterselie erdoor scheppen -verwarm de rest van de olie in een vuurvaste schaal en doe de rijst en het venkelzaad erin en laat 2 min bakken -daarna vermengen met de saffraan en het water -neem 2/3 van de rijst uit de pan en strijk de bodem glad -bedekken met de helft van het gehakt en een laag rijst erover doen -de rest van het gehakt erop en bedekken met de laatste rijst -de kippebouillon er langst de rand voorzichtig bijschenken -snel aan de kook laten komen -dek de pan af en plaats in het midden van een voorverwarmde oven BAKTIJD= 25 min op 200?C
Saffraanrijst Met Lamsgehakt is een recept van Smulweb.nl