Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze uit. Snijd het aubergine-vlees in kleine blokjes. Snijd ook de uien fijn. Laat de krenten even wellen in een schaaltje heet water. Ontvel de tomaten in een pannetje heet water. Verwarm een scheutje olijfolie in de koekepan, en rul het gehakt met een beetje zout en peper bijna gaar. Doe er dan de uien en het aubergine-vlees bij. Laat dit op een zacht vuurtje gaar worden. Doe op het laatste moment de krenten erbij. Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal, vul de uitgeholde aubergines met het gehakt-mengsel, en zet ze in de schaal. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes, en knijp er een teentje knoflook in fijn met nog wat italiaanse kruiden. Maak hier een dun sausje van en giet dit om de aubergines heen in de ovenschaal. Zet dit nog eventjes in een voorverwarmde oven. Kook de safraanrijst en schep er als het gaar is nog wat krentjes doorheen.
Gevulde Aubergines Met Krenten En Saffraanrijst is een recept van Smulweb.nl