Lontong Met Balinees Varkensvlees

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit in een braadpan de olie.Bestrooi het vlees met zout en bak het in de hete olie rondom bruin.Schil de gember en de laos, snipper de ui en knoflook en snijd de tomaten in stukken.Maal of wrijf de ui, knoflook, gember en sambal fijn, voeg dit aan het vlees toe en laat nog 3 minuten bakken.Doe er de tomaat, laos, sereh, salam en 2 dl water bij.Breng het gerecht met het deksel op de pan aan de kook en stoof het vlees in 30 minuten zachtjes gaar.Rooster in een droge koekepan de kokos lichtbruin.Verwijder de sereh, salam en laos.Breng het vlees op smaak met zout, bind het vocht eventueel met maizena en doe alles in een schaal over.Snijd de lontong in blokjes en leg die in een andere schaal.Strooi er de kokos over. Knip de bieslook erboven fijn.

Lontong Met Balinees Varkensvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lontong Met Balinees Varkensvlees
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lontong
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lontong
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Lontong santen (burasa)
Bekijk recept