Verhit in een braadpan de olie.Bestrooi het vlees met zout en bak het in de hete olie rondom bruin.Schil de gember en de laos, snipper de ui en knoflook en snijd de tomaten in stukken.Maal of wrijf de ui, knoflook, gember en sambal fijn, voeg dit aan het vlees toe en laat nog 3 minuten bakken.Doe er de tomaat, laos, sereh, salam en 2 dl water bij.Breng het gerecht met het deksel op de pan aan de kook en stoof het vlees in 30 minuten zachtjes gaar.Rooster in een droge koekepan de kokos lichtbruin.Verwijder de sereh, salam en laos.Breng het vlees op smaak met zout, bind het vocht eventueel met maizena en doe alles in een schaal over.Snijd de lontong in blokjes en leg die in een andere schaal.Strooi er de kokos over. Knip de bieslook erboven fijn.
Lontong Met Balinees Varkensvlees is een recept van Smulweb.nl