Chinese Rijst Dumpling Pakjes Bij Drakenboot Festival

0
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

VOOR VULLING 1. Was de rijst en week dit voor 2 uur in water. Jij kan beter in 2 potten de rijst koken om het beter hanteerbaar te maken.

2. Kook rijst gaar en laat uitdampen en afkoelen. Dit is kleefrijst dus het hoeft niet korrelig te zijn.

3. Verhit olie in een bakpan en bak rode peper voor 1 min. zodat de olie de geur van rode peper overnemen en haal peper uit pan.

4. Bak uien tot zacht

5. Voeg radijs en garnalen erbij en bak tot radijs zacht is. Haal mengsel uit pan en plaatst aan kant.

6. Doen nu de 2 soorten varkensvlees in bakpan bak vlees tot dat de rode kleur weg is en voeg sojasaus erbij en roerbak verder tot gaar.

7. Voeg paddenstoelen bij vlees en bak tot tot paddenstoelen vol gezogen zijn van de olie en vlees vocht. Indien nodig wat kippenbouillon toevoegen.

8. Meng weinig ve-tsin door mengsel. VOOR DUMPLING PAKJES MAKEN 1. Doen 2 bamboebladeren overlappend in lengte op elkaar en vouw van midden uit een vorm van een roomijs cone/kegel tot er een holle ruimte ontstaat.

2. Vul een 1/4 van de ruimte met kleefrijst, maakt een kuiltje in het midden en doen van de ui en radijs mengsel op rijst.

3. Doen daarop 2 soorten varkensvlees en weer daar bovenop 1 groot of 2 kleine paddenstoelen.

4. Bedekt geheel met kleefrijst tot zo 3-4 cm van bovenaf.

5. Vouw nu de bovenkant van de bladeren over vulling tot een piramide vorm en buig uiteindes om om een pakje te vormen.

6. Bind bladeren vast met touw, zodat de vulling goed afgesloten is. Laat een stukje touw van zo 20 cm. aan de ene kant van knoop over zodat alle pakjes samen gebonden kunnen worden voor koken of stomen. Zorgt ook ervoor dat de bladeren er goed stijf om vulling zit.

7. Kook of stoom dumplings tot gaar.. 1-2 uur. Controleer of gaar naar een uur door 1 open te maken.

8. Hangt dumpligs op om wat af te koelen en knip touwtjes los voor serveren en stort om borden.

Chinese Rijst Dumpling Pakjes Bij Drakenboot Festival is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koude Krieltjes Salade
20-30 min -
Bekijk recept
Lokerse Paardenworsten
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept