Lemper Met Abrikozen

6
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de rijst op laag vuur in 4 1/2 dl water in 30 minuten zachtjes gaar en dik worden (kortkokende dessertrijst 12 minuten).Maak intussen de vruchtenvulling.Snipper daarvoor de abrikozen (sommige gedroogde abrikozen moeten eerst 15 minuten worden geweld, maar de vruchten mogen niet te vochtig worden), hak de gemberbolletjes fijn en meng dit met de bruine suiker door elkaar.Spreid de rijst op een werkblad uit tot een lap van 1 1/2 cm dik.Verdeel deze in rechthoeken van 6 x 6 cm, leg hierop wat van de vruchten en vorm rolletjes van de rijst.Verpak de rolletjes in magnetronfolie en stoom ze in 10 minuten warm en gaar.Haal ze uit het folie en rol ze door de geraspte kokos. Vermeng de gembersiroop met het citroensap en geef deze saus bij de rolletjes.

Lemper Met Abrikozen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Lemper (kwee Lemper)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
LEMPER
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept