Voorbereiding Pilafsaus: Snijd de kipfilet in blokjes, bak deze in de boter tot ze lichtbruin zijn. Snijd de courgette en uien in stukjes en voeg deze erbij. Pers het knoflookteentje uit en doe dit erbij. Bak dit even glazig. Ga intussen ook met de Gele Pilafrijst bezig. Snijd de perzikken in stukjes en voeg dit samen met de sap v/d perzikken, het water, tomatenpuree, sambal en ketjap erbij. Laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes sudderen. Verdik het zonodig met maizena.Voorbereiding Gele Pilafrijst: Pel en snipper de ui. Smelt de margarine in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst met koenjit erdoor, totdat alle korrels glanzen. Los het bouillonblokje op in 500 ml. gekookt water en voeg dit bij de rijst. Voeg het citroensap toe en breng het weer aan de kook. Roer even goed door. Kook de rijst afgedekt met de deksel in zachtjes 15-20 min. gaar en droog.
Pilaf Met Courgette En Gele Pilafrijst is een recept van Smulweb.nl