Masoesa-Alesie (Surinaams Gele Rijstgerecht)

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), kouseband (in stukjes gesneden), pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Serveertip: Serveren met o.a. Kippenlevertjes met Aardappelsticks , Zuurgoed en Gebakken Banaan . Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen.

Masoesa-Alesie (Surinaams Gele Rijstgerecht) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstgerecht met basilicumroomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met kippenlevertjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Masoesa-Javaans (Javaans Gele Rijstgerecht)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
(Hindoestaans Gele Rijstgerecht
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Masoesa-Creole (Creools gele rijstgerecht)
0 min
Bekijk recept
Masoesa-Boeroe (Boeroe gele rijstgerecht)
0 min
Bekijk recept
Masoesa-Alesie (Surinaams gele rijstgerecht)
0 min
Bekijk recept
Masoesa-Boeroe
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept