Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), kouseband (in stukjes gesneden), pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Serveertip: Serveren met o.a. Kippenlevertjes met Aardappelsticks , Zuurgoed en Gebakken Banaan . Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen.
Masoesa-Alesie (Surinaams Gele Rijstgerecht) is een recept van Smulweb.nl