Warm 1 el olijfolie op in de pan en stoof de blokjes chorizo aan voor een paar minuten (hou de warmte onder controle zodat je geen extra olie moet toevoegen) haal ze uit de pan(zet opzij) en bak nu de kip aan in de gekleurde olie en haal terug uit de pan en hou appart. bak nu de groenten aan in de pan zodra de groeten licht gekleurd zijn doe je er de look en chili bij, na nog een minuutje doe je er de chorizo terug bij, dan de losse rijst (basamti) en roer deze goed onder al de groenten en in de olie, giet er dan de boullion over (dubbel de rijst die je gebruikt,100 gr rijst /200 gr water) doe er dan de paar druppels tabasco bij de tomaten en de laurierblaadjes,er eens goed over gaan met de zwarte pepermolen. zet het deksel op de pan en zet op het kleinste vuurtje voor ongeveer 10 a 12 minuten of tot al het water is weggekookt, haal van het vuur doe er de bosui over en leg de kip er bovenop en leg een propere keukenhanddoek erover en het deksel er terug op voor nog een 5tal minuten, net voor je opdient doe je er de peterselie over. smakelijk!! ik eet dit als ik op dieet ben. 40 gr chorizo 100 gr kip 80 gram rijst en 1/2 el olijfolie , de rest is groeten en op een puntendieet van WW is dit slecht 7 a 8 punten waard. en je buikje zit overvol! en in deze tijd van het jaar gebruik ik gepelde kleine kersttomaatjes uit mijn hofje en dat is nog lekkerder! je kunt ook scampis gebruiken inplaats van kip, gebruik dan de pantsers om een boullion te trekken.
Kip/chorizo/rijst Eenpansgerecht is een recept van Smulweb.nl