De sjalotjes pellen, halveren en in halve ringen snijden. De knoflook halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. De paprika wassen, van zaad en zaadlijsten ontdoen en in stukjes snijden. Halveer de Spaanse peper in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd vervolgens in kleine stukjes. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Verwijder van de lente-uitjes het buitenste blad, spoel af onder koud stromend water en snijd in kleine, schuine stukjes. Snijd de kipfilet in kleine reepjes snijden en bestrooi met zout en peper. Was de citroen, snijd in 8 gelijke partjes en verwijder eventuele pitten. Kneus de sereh met de achterkant van een groot keukenmes. Schroei de kipfilet dicht in de maisolie en voeg kerriepoeder en de gesneden groenten toe. Roerbak het gerecht enkele minuten en blus af met de (warme) kippenbouillon. Voeg sereh, citroenpartjes en basmatirijst toe en laat in 20 minuten gaar koken op een laag vuur. Verwijder voor het opdienen de sereh en citroen.
Lemon Chicken Met Sjalot En Basmatirijst is een recept van Smulweb.nl