Bouillabaisse

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de soorten vis schoon,was ze en snijd ze in grove stukken . maar de prei en de venkel schoon en snijd ze in reepjes. bewaar het venkelkruid. pel de ui en snijd het in stukken. verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de ui ,prei venkel en de hele knoflookteen op een matig vuur ca. 3 minuten . ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. voeg de kruiden en specerijen met de tomaat toe aan de groenten . laat dit ca. 5 minuten stoven. voeg de kabeljauw en de zalm toe en schenk de rest van de olijfolie erover. voeg zoveel kokend water toe dat de vis net onder staat. laat de soep ca. 10 minuten op een laag vuur koken. breng op smaak met zout en peper. schep de vis in diepe borden en schenk de soep erover. garneer met het venkelkruid.

Bouillabaisse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept