Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal alle vleessoorten in een vleesmolen of foodprocessor fijn. Breng de melk met het broodkruim aan de kook en laat het mengsel al roerend zachtjes koken tot het aan de lepel blijft hangen. Laat het mengsel afkoelen. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook en fruit ze ca 2 minuten in de boter. Meng in een kom het vleesmengsel met het broodmengsel, het ei, de cognac, het sjalotje, de knoflook, de kruiden, het zout en de peper goed door elkaar. Bekleed een patevorm (inhoud ca 1 liter) met het spek, schep het vleesmengsel erin en dek het af met spek. Dek de vorm af met een deksel of dubbelgevouwen laag aluminiumfolie en zet de vorm in een braadslede. Schenk zoveel kokend water in de braadslede dat de vorm er voor de helft in staat. Laat de pate in ca 1 1/2 uur gaar worden. Laat de pate in de vorm afkoelen en in de koelkast 1 dag rijpen.