De kip wokken in hete olie. Wanneer half gebakken, het fijngehakte piment, de sojascheuten en fijngehakte knoflook toevoegen en kruiden met curry- en paprikapoeder, provencaalse kruiden, peper en zout. Voeg de sojasaus toe en schep goed om. Doe op het einde de tomatenblokjes erbij. Proef om eventueel pikanter af te smaken. Laat uitlekken en afkoelen in het vergiet. Snij de vellen filodeeg op afmeting +/- 15 cm x 40 cm. Leg onderaan (+/- 10 cm hoger als de onderkant) van een op maat gesneden vel filodeeg een hoopje koude vulling. Blijf aan beide zijden van het deeg zeker 2 cm van de kant weg! Plooi de onderste 10 cm filodeeg voorzichtig over de vulling. Met een kwastje (beter als met de vingers) de zijden van het filodeeg naar boven toe invrijven met het maiszetmeel/water mengsel. Pak de vulling driehoeksgewijs in in het filodeeg. Zorg ervoor dat op het einde het deeg goed dicht kleeft zodat de driehoekjes niet kunnen openen. Best de driehoekjes koelen of invriezen alvorens te frituren. Frituur tot goudbruin en knapperig bij 180C.
Driehoekjes Van Filodeeg Gevuld Met Kip is een recept van Smulweb.nl