Mini-Tournedos Met Eendenlever.

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de besseb in 25 g boter 2 min.op een laag vuur. Schep 2 eetl bessen uit de pan en houd ze apart. Voeg de creme de cassis en de vleesfond aan de bessen in de pan toe en laat het geheel 10 min. zachtjes koken. Zeef de saus. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de eendenlevermousse in 4 plakjes. Verhit 25 g. boter en bak als deze bruin begint te worden de tournedos rondom bruin (3 min.). Bestrooi ze met wat zout, wat peper en salie. Neem ze uit de pan en houd e afgedekt of in een lauwaarme oven 120 oC even warm. Voeg de blauwe-bosbessensaus aan de braadboter in de pan toe en breng de saus aan de kook. Voeg stukje voor stukje en al roerend de rest van de boter toe en laat de saus na elk klontje boter even koken. Roer de moster de de azijn door de saus. Voeg zout en peper nar smaak toe en roer de apart gehouden bosbessen erdoor. Leg de tournedos op warme borden, leg op elk een plakje eendenlevermousse en schep de saus erover.

Mini-Tournedos Met Eendenlever. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Bord met ganzenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmtartaar met eendenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade folle
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept