Marineer de vis in de olijfolie en de provencaalse kruiden, maar voeg geen zout toe. Stoof de sjalot en de fijngesneden slasoorten in boter. Vang het vocht op, Fruit dan de ui en de knoflook. Kruid de aardappels met nootmuskaat, peper en zout. Bak de spekreepjes en voeg deze aan de aardappelen toe, te samen met de ui. Vorm hiervan ronde vormen, druk aan en bak ze als een pannenkoek en zet ze dan gedurende 10 minuten in de oven. Kook dan het vocht van de salades in met de room en het citroensap. Roer er dan de boter in klontjes door en laat niet meer koken. Dep de haringfilets droog, snijd ze hier en daar dwars in en leg ze op de grill. Draai ze na 1 minuut een kwartslag zodat je een ruitjesmotief krijg en laat dan nog 1 minuut liggen.Bak dan de kwarteeitjes. Leg op elk bord wat sla, een aardappelkoek en een gebakken kwartelei. Zet er dan 3 haringfilets tegen, werk af met de saus, de zalmeitjes, de koriander en de kervel.
Haring (Gegrilleerde) Op Aardappelkoek is een recept van Smulweb.nl