1 Snijd al het vet en het eventuele kraakbeen van het rundvlees af en snijd het vlees vervolgens in blokken van 4 cm. Snijd een deel van het vet van het spek en snijd het spek in blokjes van 1 cm.
2 Doe het vlees met het spek in een grote vuurvaste ovenschaal met worteltjes, uien, paprika, tomatenblokjes, bleekselderij, knoflook, laurier, sinaasappelschil, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, bouillon en wijn. Breng het geheel aan de kook, leg een deksel op de schaal en zet deze 2 uur in de oven.
3 Schep de ansjovis, champignons, olijven, peterselie (houd hiervan iets achter voor de garnering) en peper naar smaak (de ansjovis zorgt al voor voldoende zout) door het vlees. Leg het deksel vervolgens weer op de schaal en laat het vlees nog 1 uur stoven. Voeg zo nodig nog wat peper toe. Garneer het gerecht met peterselie en serveer.
Provencaalse Runderstoofpot is een recept van Smulweb.nl