Provencaalse Runderstoofpot

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd al het vet en het eventuele kraakbeen van het rundvlees af en snijd het vlees vervolgens in blokken van 4 cm. Snijd een deel van het vet van het spek en snijd het spek in blokjes van 1 cm.
  • 2 Doe het vlees met het spek in een grote vuurvaste ovenschaal met worteltjes, uien, paprika, tomatenblokjes, bleekselderij, knoflook, laurier, sinaasappelschil, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, bouillon en wijn. Breng het geheel aan de kook, leg een deksel op de schaal en zet deze 2 uur in de oven.
  • 3 Schep de ansjovis, champignons, olijven, peterselie (houd hiervan iets achter voor de garnering) en peper naar smaak (de ansjovis zorgt al voor voldoende zout) door het vlees. Leg het deksel vervolgens weer op de schaal en laat het vlees nog 1 uur stoven. Voeg zo nodig nog wat peper toe. Garneer het gerecht met peterselie en serveer.

Provencaalse Runderstoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Runderstoofpot met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met paprika en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filippijnse runderstoofpot
3u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept