Tomaten-basilicumsorbet

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm het water met de basterdsuiker en het citroensap tot een suikersiroop. Laat het mengsel afkoelen. Schep de gezeefde tomaten, de tabasco en basilicum erdoor. Maak op smaak met een snufje zout. Schenk het mengsel in een diepvriesschaaltje of ijslaatje en laat het minimaal 3 uur bevriezen. Roer het mengsel elk uur even door met een vork om kristalvorming te voorkomen. Verdeel het mengsel over smalle hoge glaasjes of platte coupes en garneer met een blaadje basilicum of een citroenschilletje.

Tomaten-basilicumsorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-basilicumsorbet met frambozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsorbet.*
0-10 min -
Bekijk recept
Tomaten-Basilicumsorbet
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsorbet
0-10 min -
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept