Mango Sorbet

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

. Schil de mango′s en snij vlak langs de pitten het vruchtvlees af.

2. Neem er een paar mooie reepjes af voor de garnering en pureer de rest in de keukenmachine of blender.

3. Vermeng in een grote kom de vruchtenpuree met wijn, mineraalwater en limoensap en proef of er zoetstof moet worden toegevoegd.

4. Plaats de schaal in de vriezer tot aan de rand ijsvorming optreedt. Schep het dan om en zet weer terug.

5. Klop in de tussentijd de eiwit zeer stijf.

6. Als de mangopuree licht bevroren is de schaal uit de vriezer nemen en met een metalen lepel de eiwitten erdoor spatelen.

7. Schaal terugzetten en door en door laten bevriezen.

8. Ongeveer 10 minuten voor het serveren in de koelkast plaatsen.

9. Schep bollen van het ijs, doe ze in coupes en garneer met de achtergehouden stukjes mango en een toefje munt.

Mango Sorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept