Zoek
Mango Sorbet
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 rijpe mango's
het sap van 1/2 limoen
ruim 1 dl droge witte wijn
ruim 1 dl mineraalwater
1 eiwit
vloeibare zoetstof naar smaak
een paar blaadjes munt voor de garnering Hulpmiddelen Keukenmachine of blender Hulpmiddelen - Keukenmachine of blender Voorbereiding De voorbereiding vraagt hooguit 15 minuten Bereidingswijze . Schil de mango's en snij vlak langs de pitten het vruchtvlees af.
2. Neem er een paar mooie reepjes af voor de garnering en pureer de rest in de keukenmachine of blender.
3. Vermeng in een grote kom de vruchtenpuree met wijn
mineraalwater en limoensap en proef of er zoetstof moet worden toegevoegd.
4. Plaats de schaal in de vriezer tot aan de rand ijsvorming optreedt. Schep het dan om en zet weer terug.
5. Klop in de tussentijd de eiwit zeer stijf.
6. Als de mangopuree licht bevroren is de schaal uit de vriezer nemen en met een metalen lepel de eiwitten erdoor spatelen.
7. Schaal terugzetten en door en door laten bevriezen.
8. Ongeveer 10 minuten voor het serveren in de koelkast plaatsen.
9. Schep bollen van het ijs
doe ze in coupes en garneer met de achtergehouden stukjes mango en een toefje munt. Serveertips Variatie
Van elke vrucht waarvan een puree gemaakt kan worden
kunt u deze sorbet maken.
Serveertip
Geef er een coulis van verse frambozen of aardbeien
Bereiding
. Schil de mango′s en snij vlak langs de pitten het vruchtvlees af.
2. Neem er een paar mooie reepjes af voor de garnering en pureer de rest in de keukenmachine of blender.
3. Vermeng in een grote kom de vruchtenpuree met wijn, mineraalwater en limoensap en proef of er zoetstof moet worden toegevoegd.
4. Plaats de schaal in de vriezer tot aan de rand ijsvorming optreedt. Schep het dan om en zet weer terug.
5. Klop in de tussentijd de eiwit zeer stijf.
6. Als de mangopuree licht bevroren is de schaal uit de vriezer nemen en met een metalen lepel de eiwitten erdoor spatelen.
7. Schaal terugzetten en door en door laten bevriezen.
8. Ongeveer 10 minuten voor het serveren in de koelkast plaatsen.
9. Schep bollen van het ijs, doe ze in coupes en garneer met de achtergehouden stukjes mango en een toefje munt.
Mango Sorbet is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Mango-frambozenjelly's
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept