Jasmijnthee-Perensorbet

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet het kokende water in een pot op de theebladeren. Laat de thee 20 minuten trekken, zeef ze dan. De thee moet sterk zijn. Schil de peren, verwijder klokhuis en hak de peren fijn. Doe ze met het citroensap in een pannetje. Draai de peren rond in het sap zodat ze niet verkleuren. Voeg suiker en thee toe en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost, laat dan 10 minuten zachtjes koken. Pureer het mengsel in een blender tot een gladde massa. Controleer de smaak en voeg desgewenst meer citroensap of suiker toe. Af laten koelen en in een ijsmachine laten bevriezen.

Jasmijnthee-Perensorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Potjes chocoladecappuccino, sorbet van peren
20 min
Bekijk recept
Perenspoom
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vruchtensorbet
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Meloen-Gember Sorbetijs
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Meloenconfituur met groene thee
Bekijk recept
Trio van jasmijnsorbet, perzik en amandelkoekjes
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Sorbet Van Jasmijnthee En Citroengras
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept