Cassata Siciliana

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de cake horizontaal in plakken van 1 cm dik. Meng de ricotta, de room, de likeur en de suiker met een mixer op lage snelheid tot het glad is. Meng de geraspte chocolade en de fijngehakte gekonfijte vruchten hierdoor. Besmeer de onderste plak cake met het ricottamengsel, leg hier de volgende plak cake op en besmeer ook die. Herhaal dit tot u alle cake heeft gebruikt. Besmeer de buitenkant van de taart met het ricottamengsel en zet het geheel in de koelkast om op te stijven. Smelt de chocolade au bain marie in de koffie. Voeg de boter in klontjes toe en roer die erdoor. Laat het chocolademengsel staan tot het wat dikker wordt. Besmeer de buitenkant van de taart hiermee en laat de taart een dag in de koelkast staan, zodat de smaak kan doortrekken.

Cassata Siciliana is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige mosselen met Siciliaanse saus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Rundvlees à la caponata Siciliana
2 uur-
Bekijk recept

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept