Siciliaanse Cassatataart

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de cake horizontaal in plakken van 1 cm dik.Meng de ricotta, de room, de likeur en de suiker met een mixer op lage snel- heid tot het glad is.Meng de geraspte chocolade en de fijngehakte gekonfijte vruchten hierdoor.Besmeer de onderste plak cake met het ricottamengsel, leg hier de volgendeplak cake op en besmeer ook die. Herhaal dit tot u alle cake heeft gebruikt. Besmeer de buitenkant van de taart met het ricottamengsel en zet het geheel in de koelkast om op te stijven.Smelt de chocolade au bain-marie in de koffie.Voeg de boter in klontjes toe en roer die erdoor.Laat het chocolademengsel staan tot het wat dikker wordt.Besmeer de buitenkant van de taart hiermee en laat de taart een dag in de koelkast staan, zodat de smaak kan doortrekken.

Siciliaanse Cassatataart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cassatataart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana (Siciliaanse Cassatataart)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Siciliaanse bloemkoolspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pasta met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept