MARINERENEN / KOELEN: 2 - 3 uur. Tip: Na 2 uur marineren zijn de aardbeien klaar en blijven nog circa 1 uur lekker. Laat ze niet langer marineren dan 3 uur, ze worden dan slap en verliezen hun kleur. Als het beter uit komt in verband met de de planning, kunnen de aardbeien wel enkele uren voor het marineren vast schoongemaakt worden. Zet ze - bestrooid met de suiker - in de koelkast. Giet de wijn er later bij en laat ze in dat geval circa 1-1/2 tot 2 uur marineren. Was de aardbeien met de kroontjes er nog aan (anders komt er water in). Dep de aardbeien droog (met keukenpapier) en verwijder de kroontjes. Laat kleine aardbeien heel, snijd grote in vieren of doormidden en doe ze in een - 3/4 of 1 liter grote - bewaardoos*, let er op dat er geen luchtje van de vorige inhoud in zit! *In plaats van een bewaardos kan ook een (glazen) schaal, een weckfles of iets anders gebruikt worden dat afgesloten of afgedekt kan worden. Gebruik geen metaal, dat geeft een smaakje aan de wijn). Strooi de suiker over de aardbeien en giet de wijn er bij. MARINERENEN / KOELEN: Laat de aardbeien - afgedekt - 2 tot 3 uur marineren in koelkast. Tip: Zet - als er ruimte is - de glazen ook in de koelkast (ze beslaan dan mooi in een warme omgeving).
Feestelijke Aardbei Spoom is een recept van Smulweb.nl