Week de gefroogde shii~take paddestoelen 30 minuten in 1 dl. heet water.Snijd het wit en groen van de paksoi in repen en houdt de kleuren gescheiden.Snijd de oesterzwammen en kastanjechampignons in repen.Snijd de ui in ringen en bak deze in een soeppan in 2 eetlepels verhitte olie mooi bruin.Snijd de chii~takes in kwarten en voeg deze met de rest van de paddestoelen toe aan de uien.Bak de paddestoelen op hoog vuur in een paar minuten bruin, tot ze vocht gaan loslaten.Voeg de basissoep en nog 3/4 liter water toe en breng het tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg de noodles en het wit van de paksoi toe. Laat de soep zachtjes 2 minuten koken.Voeg het paksoigroen,1-2 el sojasaus, het shii~take weekvocht en een paar druppels sesamolie toe en breng de soep op smaak met peper uit de molen. Garneer met dunnen reepjes gesneden bosui en rode peper.
Paddestoelen-Noodlesoep is een recept van Smulweb.nl