De kleingesneden ui en de geperste knoflook in de olie bakken tot ze goud kleuren. De geraspte wortel, het laurierblad en de soeppoeder toevoegen en doorverwarmen totdat de olie opgenomen is in de soeppoeder. Onder voortdurend roeren het water of de groentensoep met kleine beetjes tegelijk toevoegen. Door blijven roeren todat er een gladde saus ontstaat. De wijn en 3 van de ontpitte pruimen toevoegen en gedurende 30 minuten op een kleine vlam door laten koken. Van de vlam afhalen en iets af laten koelen. Het laurierblad verwijderen. Met een schuimspaan de groenten en vruchten verwijderen en overbrengen in een keukenmachine. Het mengsel pureren en opnieuw toevoegen aan het achtergebleven vocht. De overgebleven pruim in dunne plakjes snijden en met de zoetzure paprika toevoegen aan de saus. De Tivall hamburgers op de gebruikelijke wijze klaarmaken. De warme saus over de hamburgers gieten en direct opdienen.
Hamburger In Pruimensaus is een recept van Smulweb.nl