Zoek
Kaassouffle
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
65 gram boter,
180180 geraspte belegen kaas,
40 gram bloem,
1/2 theelepel zout,
1 theelepel Dijonmosterd,
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat,
250 ml melk,
6 ei
Bereiding
1
Zet een flinke steelpan op hoog vuur en laat 40 gram boter uitbruizen,maar niet bruin worden.
2
Roer de bloem,zout,mosterd en nootmuskaat met een houten lepel met een gat door de boter tot er geen klontjes meer in zitten.
3
Laat dit 2 min op laag vuur pruttelen(zodat de smaak van de bloem verdwijnt).
4
Doe beetje bij beetje de hete melkerbij en roer steeds goed.
5
Haal de pan van het vuur en klop een voor een de eidooiers erdoor en daarna de kaas.
6
Klop in een kom de eiwitten stijf en schep ze met een spatel voorzichtig door de kaassaus.
7
Doe alles in de ingevette vorm en bak de souffle in het midden van de oven in zo`n 30 tot 35 min gaar.
Kaassouffle is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kaassouffle Zonder Fratsen
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle Zonder Fratsen
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept