Zwitserland: Kaassouffleetjes

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de sneetjes brood - na de korstjes te hebben verwijderd - in de melk tot al het vocht is geabsorbeerd.Verhit 20 g boter in een steelpan, voeg het brood toe en roer, op een matig hoog vuur, tot het vocht verdampt is en het brood - zoals soezenbeslag - van de wand van de pan loslaat.Roer de rest van de boter schuimig, roer er de eierdooiers en de geraspte kaas door en breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de broodmassa toe en meng alles zorgvuldig.Spatel er tenslotte de stijfgeslagen eiwitten door.Verdeel het mengsel over de beboterde soufflevormpjes en zet deze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de souffleetjes gaar en mooi gerezen zijn.Serveer direct.

Zwitserland: Kaassouffleetjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaassouffleetjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffleetjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mini-ham-kaassouffleetjes
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ham-kaassouffleetjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Asperges met kaas uit Zwitserland
0 min
Bekijk recept
Gebakken Kaas Uit Zwitserland
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bosbessen Uit Zwitserland
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Rueblitorte Uit Zwitserland
30-60 min -
Bekijk recept