Kook de aardappelen en witlof in 20 minuten gaar. Rul het gehakt. Voeg vervolgens de ui en paprika toe. Voeg kruiden toe naar eigen smaak. (provencaals, zout, peper) Als de aardappel gaar zijn, giet ze af en haal de witlof uit de pan.. Stamp de aardappelen, met een beetje boter. (voeg geen melk toe de saus maakt het smeuig genoeg.) Snij de gekookte witlof stronken door de helft. Doe de gestampte aardappelen in de ovenschaal. Doe daarop de gehaktlaag. Leg op het gehakt de gehalvereerde stronken witlof. Strooi hier de walnoten overheen en besprenkel dit met honing naar eigen smaak. Warm de saus nog even op en brokkel de gietenkaas erdoor heen. Giet de saus over de witlof en zet de ovenschaal 10-15 minuten in de oven. Eet smakelijk.
Witlof Geitenkaas Schotel is een recept van Smulweb.nl