Gestoofde Lamslappen

8
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
Lamslappen in stukken snijden en op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 175 graden. Olie in braadpan verhitten. Vlees rondom dichtschroeien. Tomatenpuree door vlees scheppen en 2 minuten meebakken. Knoflook, komijn, honing en flink wat zout en peper toevoegen. Langs rand van pan wijn toevoegen en nog 1 minuut verwarmen. Vlees eventueel overdoen in ovenschaal. Wortel en zoete aardappels erdoor scheppen. Afdekken met aluminiumfolie en schotel in midden van oven in ca. 3 uur bij lage temperatuur heel langzaam gaarstoven. Geitenkaas grof raspen. Vlees en groenten in warme serveerschaal scheppen en warmhouden. Stoofvocht boven pan zeven en op hoog vuur tot de helft inkoken. Gerecht aan tafel bestrooien met kaas, saus er apart bij serveren. Lekker met korianderrijst.

Gestoofde Lamslappen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Geurige ossobucco van lam
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsvlees met spinazie
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met zeven groenten
2u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse lamsstoof met peultjes
20 min -
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept