Spaanse Kaastaart

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Verwarm oven voor op 225 graden (hetenlucht op 200 graden) * Vet de Quicevorm in en bekleed deze met bladerdeeg. Prik in de bladerdeeg wat gaatjes. * Leg een stuk bakpapier op het bladerdeeg en de peulvruchten erop. Laat het deeg midden in de oven in ca. 15 minuten gaar worden. * Verhit de olijfolie in een koekenpan. * Dep de aubergine met keukenpapier droog en bak de plakken in de olijfolie goudbruin. * Was eb ris de naaldjes van de takjes tijm. * Roer de geitenkaas los met de eieren en de tijmblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. * Snij de manchego in kleine blokjes en roer ze door het eimengsel. * Haal de quichevorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de vulling. * Stel de oven in op 190 graden (hetenlucht 175 graden) * Bedek de quichevorm met een laagje gebakken aubergine en schenk een laagje kaasmengsel erover. Doe dit laag voor laag en sluit af met aubergine. * Bak de taart midden in de oven in ca. 25 minuten af.

Spaanse Kaastaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept