Tarte Tatin Met Sjalotten, Tijm En Geitenkaas

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de sjalotten en halveer ze in de lengte. Snijd ze kort af aan de wortel, zodat de rokken aan elkaar blijven. Verhit de boter en honing op middelhoog vuur in een grote pan en voeg de sjalotten toe. Zet het vuur lager en laat de sjalotten in 30 minuten karameliseren en zacht worden. Voeg de wijn, balsamico, tijm, zout en peper toe en laat de wijn inkoken tot een stroop: 5 a 10 minuten. Schik de sjalotten met de snijkant naar onder in een bakvorm van 20cm. Voeg het vocht uit de pan toe en bedek de sjalotten met het deeg. Stop de zijkanten goed in en zet de vorm 25 minuten in een (op 200?C/gasstand 6) voorverwarmde oven. Draai de taart omgekeerd uit op een bord en verkruimel er de geitenkaas en tijmblaadjes over. Serveer warm of lauw.

Tarte Tatin Met Sjalotten, Tijm En Geitenkaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept