Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Zet de nectarines naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de korstjes van de geitenkaas en breek de kaas in vrij grote brokjes. Blancheer de pistachenootjes ca. 1 minuut in een steelpan met ruim kokend water. Giet ze af en leg de pistachenootjes op een schone theedoek. Wrijf met de doek de bruine velletjes van de nootjes. Hak de nootjes grof. Boen de citroen schoon en trek met een sambaltrekker mooie slierten van de schil. Pers de citroen uit. Bestrijk de nectarines met honing en verdeel de geitenkaas, nootjes, tijmblaadjes en citroenschilletjes losjes erover. Schenk over elke nectarine wat honing en druppel er wat olijfolie over. Klop in een kannetje een dressing van 1 el. honing, het citroensap en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de grill voor. Schuif de bakplaat ca. 15 minuten onder het hete element en laat de nectarines in ca. 8-10 minuten warm worden, de honing carameliseren en de kaas licht kleuren. Verwijder de worteltjes van de sla en verdeel de sla over de 4 borden. Zet de nectarines op de sla.
Gegrilde Nectarine Met Honing En Geitenkaas is een recept van Smulweb.nl