Schil de peren en snijd ze in rechte partjes. Bak deze lichtbruin in een pan met wat boter. Halfweg het bakproces gaat de lepel Luikse siroop erbij. Die smelt een beetje mee en helpt wat kleuren. Haal de peer uit de pan en verdeel de stukken gelijkmatig in een ovenschaal. Zet de pan op het vuur,met de kandijsuiker erin. Laat eventjes koken zonder karameliseren. Giet er vervolgens de frambozenazijn en de brandewijn bij. Je krijgt een gladde, zoetzure donkere siroop.Parfumeer ze met enkele takjes rozemarijn. Leg het kaasje temidden van de stukjes peer. Kruid krachtig met de peper van de molen, giet er een weinig olie en een lepeltje honing over en zet alles onder de hete grill. Het kaasje zal lichtjes smelten en mooi gelijkmatig kleuren. Als de bereiding mooi warm is, overgiet je de stukjes peer lichtjes met de donkere siroop. Serveer heet.
Gebakken Peer Met Kaasje is een recept van Smulweb.nl