Bekleed de taartvormpjes met bakpapier. Steek uit vier plakjes deeg een cirkel van 10 cm. en bekleed hiermee de bodem van de vormpjes. Leg 4 plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een dunne lap van 2 mm. dik. Snij hier repen van 7 cm. uit en bekleed de zijkanten van de vormpjes hiermee. Laat het deeg iets boven de rand uitsteken. Druk de randen van de deegrepen goed op de deegbodems aan. Leg bakpapier in de vormpjes en vul dit met de steunvulling. Zet de vormpjes ca. 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de deegbakjes 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en verwijder de steunvulling en bakpapier. Vulling: kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Laat de pasta uitlekken. Kook de peultjes in ruim kokend water met zout beetgaar in 4-5 minuten. Laat de peultjes uitlekken en snij ze in brede repen. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak dit ca. 2 minuten mee. Roer de melk erdoor tot de gladde saus ontstaat. Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes koken. Voeg mosterd en cheddarkaas toe en laat de kaas in de saus smelten. Verwarm 2? dl. slagroom en roer er de parmezaanse kaas door. Laat de kaas in de slagroom smelten en roer het citroensap erdoor. Meng het parmezaanse kaasmengsel met de pasta en de peultjes en schenk dit mengsel in de deegbakjes. Verhit de grill op de hoogste stand. Klop ? dl. slagroom half stijf. Klop de eidooier los en roer dit door de cheddarkaassaus. Spatel de slagroom erdoor en schenk dit mengsel in de deegbakjes. Zet de gevulde deegbakjes 3-4 minuten onder de hete grill tot de bovenkant mooi bruin gegratineerd is.
Pastataartje Met Bladerdeeg is een recept van Smulweb.nl